Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

perjantai 27. elokuuta 2010

Loppukesän sävyjä

Hellekesä muuttui yht´äkkiä synkäksi syksyksi. Taivas on harmaa ja vettä sataa vähän väliä. Nurmikko pitäisi jo leikata, mutta siihen ei taida leikkuri pystyä ennen kuin aurinko on vähintään päivän sitä kuivattanut. Kesäkukat, jos nyt eivät aivan ränsisty, ovat kuitenkin parhaat päivänsä nähneet. Nyyh!

Päivän piristykseksi yritin eilen kuvata mahdollisimman monta eri väristä orvokkia. Mutta jostain syystä samaan aikaan koko korttelin väki oli liikenteessä, eikä zoomailurauhaa löytynyt. Ja minulla tuli vaivautunut olo. Mahtoivat pitää jonkinlaisena kylähulluna, jolla ei ole muuta tekemistä kuin kumpparit jalassa kulkea omalla pihalla kamera kaulassa, ja zoomailla.  

Orvokeista sain sitten vain nämä muutamat kuvat. Viikonloppuna täytyykin kuvausprojektia jatkaa, sillä värejä ja väriyhdistelmiä on paljon.
Lisäksi näppäsin muutaman kuvan näistä punaisista, jotka ovat yllättäin ja ihmeen kaupalla osuneet kaikki  samaan keväällä tehtyyn penkkiin.
Alkukesän kitunut kaunopunahattu (narrinhattu) on tehnyt ensimmäisen kukan. Wikipediassa osattiin kertoa, että tämä on toiselta nimeltään auringonhattu, josta tehdään sitä kuuluisaa auringonhattu-uutetta! Kukka on suuri, halkaisijaltaan >10 cm. Eli odotettavissa on jonain päivänä, kun kaikki kolme tainta innostuu kasvamaan, tosi upeaa kasvustoa.

Punatähkä on myös lähtenyt alkuvaikeuksien jälkeen kasvuun. Sitä minulla on ollut kasvussa aikaisemminkin, mutta jostain syystä se ei tykännyt kasvupaikastaan ja katosi. Näillä yksilöillä näyttää nyt ainakin menevän ihan hyvin.
Astereita istutin alkukesästä penkin täytteeksi, ja hyvin ne ovat tehtävänäsä täyttäneet. Nämä taimet myytiin puutarhamyymälässä yksinkertaisesti nimellä asteri, ilman etuliitteitä. Kyse ei ole syysasterista, mutta voisiko kyseessä olla elokuun asteri tai alppiasteri?  Ymmärtääkseni nämä ovat yksivuotisia, mitä taas edellä mainitut eivät ole. Joten joudun tyytymään asteriin ilman etuliitettä.

Piha näyttää kesän parhaiden päivien jälkeen menettäneen väriä. Keltainen ei ole enää pääosassa vaan rinnalle on tullut näitä punaisen, sinisen ja violetin eri sävyjä. Yleisilme ei olekaan niin aurinkoinen ja kirkas, vihreäkin on nyt jo tummaa vihreää. Hienoja värejä nämäkin.

Viikonloppuna aloitetaan lyhty- ja kynttiläkausi.

Ei kommentteja: