Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Uusia suunnitelmia

Töihin ajellessa on yleensä aina aikaa ajatella. Ajatukset laukkaa laidasta laitaan ja joskus niissä on järkeä toisinaan taas ei. Tänään pompsahti mieleen taas uusi idea pihalle, je ettei se unohtuisi, tein siitä samantie pikasuunnitelman.

Ongelmapaikka on paraatipaikalla oleva silta ja köynnöskaari. Kaaren pystyttämisestä kerroin jo aikaisemmin.
Tästä onglema näkyy: Sillan alla kasvaa heinää ja rikkakasveja, ja niihin ei pääse oikein käsiksi muuten kuin käsin repimällä. Tälle pitää siis ehdottomasti tehdä jotain. Uusi köynnöskaari on vielä ilman köynnöstä ja siihen pitää tehdä istutuspaikat ensi kesää varten valmiiksi.Ja tässä sitten suunnitelma tien puolelta kuvattuna.
Kaaren molemmin puolin tehdään kunnon istutusalustat köynnöksille, yksi- tai monivuotisille.

Jo olemassa olevaa puroa (polkua) jatketaan kivilammeksi. Sillan alle ja sen molemmin puolin ojaan laitetaan suodatinkangas, jonka päälle soraa ja erikokoisia mukulakiviä. Lisäksi alueen reunalle voisi istuttaa koristeheinätupsuja.

Seuraava vaihe onkin vakuuttaa "kantojuhta" tästä hyvästä ideasta, että päästään hankkimaan matskut ja aloittamaan työt. Suurin työ on kivien kantaminen ja siihen ei omat voimat riitä. Työ olisi kiva aloittaa vaikka samantien.
Ei kommentteja: