Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

tiistai 14. toukokuuta 2013

Jotain uutta on taas kehitteillä. Saunan ympäristön ehostus jäi viime kesänä kesken. Monenlaisia ideoita on heitetty ilmaan; saa nähdä mitkä kaikki niistä poimitaan talteen. Näinhän se on, että työ tekijäänsä opettaa, eli suunnitelmaa muutetaan sujuvasti työn edetessä.

Jo huhtikuun puolella bongasimme Tori.fi- ilmoituksen myytävänä olevasta itse tehdystä paljusta. Se näytti ja näyttää juuri meille sopivalta. Ruhtinaallisen muutaman tunnin harkinnan jälkeen palju haettiin omaan pihaan kesää odottamaan.
 
Paljun siirtäminen saunan viereen oli mielenkiintoinen operaatio. Miten siirrät painavan, suuren laatikon syvän ojan yli pehmeään rinteeseen juuri oikealle paikalle, ilman asiallisia apuvälineitä? Apuun tarvittiin mielikuvitusta, voimaa ja huumoria. Naapureilla ja ohi kulkevilla ihmisillä taisi olla hauskaa, sillä ojan pohjalle kärry paljuineen siirtyi tosi helposti :)

Venevinssin ja kuvan härpäkkeen avulla kärry pikkuhiljaa hinattiin lähemmäs tulevaa sijoituspaikkaa. Härpäkkeessä on käytetty kalanperkkuupöytänäkin toiminutta rakennelmaa, jossa on pala Viivun vanhaa sänkyä, aidan teräsjalkoja ja lankkua. Härpäkettä siirtämällä ja vinssiä veivaamalla työ eteni mukavasti, vaikka hieltä ja kirosanoilta ei kokonaan vältyttykään.


Valitettavasti yhtään kuvaa ei ole otettu paljun "perustuksista". Ehkä hyvä niin... Paikka ei ole tasainen, joten jouduimme tekemään paljulle pilariperustuksen, jonka asettaminen vaateriin ei ollut mikään helppo juttu.
Tässä muutama kuva eiliseltä. Paljun kahdelle seinämälle laitettiin köynnösritilät antamaan näkösuojaa tielle ja naapurin pihaan.
Perustukset eivät ole kaunista katseltavaa, joten ne piilotettiin lohkokivillä. Työ on tosin vielä kesken, mutta näistä kuvista näkee jo vähän millaista lopputulosta tavoitellaan.

Seuraavana on vuorossa kulkuväylien ja terassin "tapaisen" rakentaminen, alueen reunustaminen ja istutusalueen tekeminen köynnöksille.
 
Usko on luja, että tästä tulee vielä viihtyisä kesäkeidas. Tänään työt jatkuu.


Ei kommentteja: