Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

perjantai 30. toukokuuta 2014


Viivu on toivonut lisää herukkapensaita, punaherukat kun ovat hänelle no1 marja.

Tila pihalla on vähissä, joten olen haaveillut pieneen tilaan sopivien  herukkapuiden hankkimisesta. Hinnat vain ovat olleet sen verran huikeita, etten ole raaskinut niitä ostaa.

Aloitin nyt sitten uhkarohkean yrityksen ja koetan itse kasvattaa rungollisen herukan, tai kaksi.

Prismasta hain "Katrin" taimia. Niiden pitäisi olla tukevaoksaisia ja pystykasvuisia pensaita.Tuntui pahalta katkoa  hyvinvoivan pensaan versoja, varsinkin kun lopputuloksesta ei ole mitään tietoa.


Taimet on nyt joka tapauksessa istutettu ruukkuihin ja ylimääräiset versot on leikattu. Tuentaa pitää vielä lisätä niin, että lopputuloksena olisi suora puu.Laitan ruukkuihin vielä jotain kesäkukkaa, niin multa ei pääse kuivumaan liikaa. 

Saahan nähdä onnistuuko...

Jos onnistuu, näille varmasti löytyy paikka jostain istutusryhmästä. Toivottavasti syksyllä voin istuttaa hyvinvoivia pikkupuita alas maahan.


Eilen kävin taimistolla ihailemassa ja haaveilemassa kaikesta ihanasta. Koko päivä siellä olisi hyvin kulunut, mutta jossain vaiheessa täytyi luovuttaa :)

Käytössä oli työkavereilta saatu lahjakortti, joten raaskin hankkia jotain, mikä muuten olisi jäänyt haaveeksi.

Hankin muun muassa tämän Lepaan punaisen karviaismarjapuun. Muita karviaisia meillä ei olekaan, joten toivottavasti satoa alkaa jossain vaiheessa tulemaan.