Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

maanantai 19. toukokuuta 2014

Eilinen ihana hellepäivä kului pääasiassa perennapenkkien kynsimisessä, joten sormenpäistä on nahka kulunut ja kynnenaluset ovat multaa täynnä. Näin siitä huolimatta, että monenlaisia puutarhakuokkia ja -haroja on olemassa ja hanskatkin on keksitty.
Paljon sain aikaan vaikka vielä on työtä jäljelläkin. Kanankakan aromit leijailee tienoon yllä :) 

 Oman aikansa vei vesiaiheen kunnostus. Se on paraatipaikalla sisäänkäynnin ja terassin yhteydessä, mutta se ei ole koskaan ollut paikkansa arvoinen. Ei, vaikka sitä on korjailtu ja laitettu lähes joka kesä. Nyt siihen kuitenkin Hyrre keksi uuden elemnentin, joka vie huomion ankeasta mustasta muovialtaasta. 
Terassilla olleet valurautakynttilänjalat otettiin käyttöön ja nyt yksi niistä toimii lähteenä. Tämä näyttää kyllä sata kertaa paremmalta kuin muovinen putken pätkä, joka törötti keskellä allasta.

 Altaan reunoille kannoimme vielä kiviä, joilla oli rajattu portaan toisella puolella ollut pensasalue. Kivet olivat jo hautautuneet pensaiden alle, joten ne hyvin joutivat uuteen käyttöön. 
Altaan ilme parani huomattavasti, mutta vieläkin nuo mustat reunat haittaa... Tähän kun keksisi keinon! Monenlaisia kasveja on yritetty istuttaa, mutta ne eivät näin kuumassa paikassa viihdy. Kuumuuden lisäksi kasvua on haitannut varmasti levänestoaine, jota olen altaassa käyttänyt ja joka tuulen mukana on roiskunut istutusalueelle.
  Nyt pumppu ja suihkulähde ovat eri puolilla allasta, jolloin vesi kiertää paremmin, eikä  levänestoainetta tarvitse (toivottavasti) käyttää lainkaan. Silloin olisi toivoa, että viime kesänä istutetut kasvit kasvavat ja tuovat väriä ja peittoa alueelle.