Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

maanantai 3. syyskuuta 2012

Pitkospuut

Etupihan projekti etenee kovin hitaasti. Työtä on päässyt tekemään vain hetken kerrallaan, silloin kun sade on tauonnut. Monenlaista on tehty ja suunnitelmat ovat muuttuneet matkan varrella moneen kertaan.
 
 Loppujen lopuksi valoin reunuksen alueen ympäri, vaikka alunperin tarkoitus olikin valaa vain etureuna. Kuorikatetta on levitetty ja monenlaista roinaa on ilmestynyt paikalle. Mm. tuo alumiininen iso kattila, jonka ostin työpaikan ruokalan kirppikseltä. Ei mitään hajua, mitä sillä tehdään. Itse ajattelin istuttaa siihen kukkia, mutta se on kuulemma liian itsestään selvä ratkaisu. Mitähän tuokin tarkoittaa??
Erikokoisia kiviä on roudattu alueelle, mutta nyt ne ovat vielä sikin sokin heiteltyinä. Järjestys puuttuu.
Puutarhamyymälässä oli - 40 % tarjouksessa painekyllästettyjä puupaaluja, joita Hyrre on hypistellyt koko kesän, keksimättä niille käyttökohdetta. Nyt niitä ostettiin parikymmentä kappaletta. Ja kaikkihan lähti siitä, että...
Suunnitelmassa oli tehdä alueen läpi jonkinlainen polku. Laatat eivät oikein istuneet tähän paikkaan, ja soraa ei ole jemmassa, joten jotain muuta täytyi keksiä. Yritimme sovitella vanhoja heinäseipäitä poluksi tai pitkospuiksi, mutta se työ oli yhtä toivotonta kuin mille se kuulostaakin :)
Ja sitten silmiin osui taas nuo paalut ja erityisesti alennusprosentti. Vilénin Sulo teki taas tepposet! Ensimmäinen versio pitkospuista oli se, että laitoimme kaksi paalua rinnakkain ja sopivan kokoinen kivi väliin. Loppujen lopuksi päädyimme tähän kokopuiseen versioon. 
Paalut eivät ole täysin pyöreitä, joten ne eivät pyöri. Niihin laitettiin kuitenkin varmuuden vuoksi seitsemän tuuman naulat, jotka painettiin katekankaan läpi. Näin niiden pitäisi pysyä tukevammin aloillaan.  
Pitkospuut näyttävät minun silmääni ihan hyvältä, mutta niiden "funktio" on vielä hieman epäselvä. Ehkä se selkiytyy kun työ jatkuu. Seuraavana on vuorossa kivien asettelu ja kivikkokasvien istutusalueiden tekeminen. 

1 kommentti:

SeijaAnneli kirjoitti...

Ompas mielenkiintoinen projekti. Tulee varmasti tosi hieno.