Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Seinustan siistiminen

Eilen ja tänään siistimme talon seinustaa. Patio on rakennettu noin metrin päähän talon seinästä ja alue on pidetty sorapinnalla. Heti pation rakentamisen jälkeen laitoimme sora-alueelle puiset astinlaatat ja niiden lisäksi siinä on ollut milloin mitäkin, mm. valurautapenkki. Seinusta on ollut aika lailla karu, niin kuin alla olevasta kuvasta näkyy:
Tämä yllä oleva kuva on altaan kaivuuajoilta, mutta seinusta ei ole noista ajoista muuttunut ennen kuin nyt. Halusimme edelleen pitäytyä erillisissä astinlaatoissa, mutta nyt ne vaihdettiin betonisiin. Lisäksi laitoimme seinän vierelle muutamia luonnonkiviä.
Penkki siirrettiin patiolle ja tilalle laitettiin kukkalaatikko ja muuta rekvisiittaa.  
Jäin vielä miettimään voisiko pation ja astinlaattojen väliselle alueelle istuttaa jotain aivan matalaa kivikkokasvia, esim. joitain mehikasveja? Ne voisivat olla ihan kivoja "tupsuja" muuten niin suoralinjaisessa paikassa. Ensi kesänä voisin lisätä vielä ruukkuja seinän vierelle.

            Pation laudat kaipaavat puhdistamista ja öljyä pintaansa. Muuten tämä alkaa näyttää siltä kuin on suunniteltukin, eli kiviä, kiviä, soraa, lisää kiviä ja kesäkukkia.
          


1 kommentti:

varjoyrtti kirjoitti...

Tuosta tuli kaunis. Ja se on mukava kun voi helposti aina muunnella esim. kivillä ja ruukuilla.