Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

"Hyötypuutarhan" kuulumisia

Tänä kesänä kasvihuoneen sato jää huonoksi. Syy on varmasti siinä, etten ollut työkunnossa alkukesästä ja kasvusto jäi huonolle hoidolle kaikkein kriittisimpänä ajankohtana. Kaksi tomaatin tainta sinnittelee hengissä, mutta yhtään hedelmää ei ole tulossa.
Kurkutkaan eivät voi hyvin, mutta niissä on muutamia hedelmiä valmistumassa. Sekä tomaatit että kurkut kasvavat tällä kertaa kasvusäkeissä, joten ravinteet pitäisi olla kohdallaan, mutta olenko kastellut liikaa tai liian vähän? Tomaatit kai kestävät niukkaa kastelua kun taas kurkut vaativat runsaasti vettä. Kastelu ei kaiketi ole ollut tasapainossa.

Kurkuissa on kurjan näköisiä vaaleita lehtiä.

Kasvimaalla punajuuret ja porkkanat on harvennettu, ja perunoitakin on tulossa ainakin pariin keitokseen. Nämäkin ovat kärsineet kuivuudesta. Kasvimaa on perustettu kohopenkkiin, joka läpäisee hyvin vettä ja toisaalta valuttaa sadeveden penkin reunuksille.
Kasvimaan reunassa on myös isältä saatu kesäkurpitsan taimi, jossa on pari hedelmän alkua.

Tulevan sadon turvin ei ensi talvea eletä, mutta onneksi lähellä on muutama marketti, joista saadaan tarvittaessa täydennystä...

Ei kommentteja: