Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

keskiviikko 19. elokuuta 2009

Kasvimaan satoa

Vähäiseksi jää sato, mutta eipä ole suuri kasvimaakaan. Vähän perunaa, muutama salaatintaimi sekä kesä- ja jättikurpitsaa. Perunaa tulee sen verran, että muutaman kattilallisen saa keitettyä eikä salaattia ole tarvinnut nyt kesällä ostaa. Kesäkurpitsaa tulee riittävästi, minulla ei nimittäin oikein ole hajua, mitä sillä tekisi. Salaattiin sitä on lisätty, mutta muuta käyttöä ei ole keksitty.

Jättikurpitsa on Pekan yksinoikeudella omistama ja kasvattama. Taimi sai maistaa alkukesästä pakkasta peitteistä huolimatta ja siinä taitaa olla syy tähän lopputulokseen. Viikko sitten "Jätti"kurpitsa näytti tältä.

Jättikurpitsa tuotti siis minihedelmän. Kasvi on muuten todella komea!
 
Meillä ei ole kasvihuonetta ja sen vuoksi tomaatintaimet laitettiin huvimajaan kasvamaan. Viime vuonna tomaatteja kasvatettiin ulkona, ja tuloksena oli vain yksi pieni punaiseksi ehtinyt tomaatti. Nyt on ollut parempi onni, tomaatteja on kahdesta taimesta tullut kymmenkunta. Eli, vielä ei kuitenkaan olla omavaraisia niiden suhteen.
 

Itse kasvatetut tomaatit ovat todella hyviä ja niitä pitäisi saada lisää. Toivelistalle on lisätty kasvihuone!
Ostimme myös yhden paprikan taimen, joka on tuottanut satoa ihan kivasti: Pieniä vihreitä paprikoita. Koska yksikään paprika ei ole alkanut punertaa tai kellertää, tulimme siihen tulokseen, että kyseessä on vihreä paprika. Tässä yksi ilta päätimme sitä maistaa.
Yhden puraisun jälkeen suuta poltti aivan järkyttävästi!
Valitettavasti me kaikki kolme ehdimme haukata ennen kuin ensimmäinen Phyi kuului. En ymmärtänyt käydä pesemässä käsiä, jonka vuoksi kohta kirveli myös silmiä.
Voiko raaka paprika olla näin väkevää vai onko kysessää jokin chilipaprika? Paprika sai jo hävitystuomion, mutta koska se on ihan kaunis kasvi, jätettiin se vielä paikalleen. Maistaa sitä ei enää uskalla!

Ei kommentteja: