Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Possut

Viimeiset 15-20 vuotta olen kerännyt possuja; monennäköisiä ja eri materiaaleista valmistettuja. Silmä on harjaantunut bongaamaan niitä kaupoissa liikkuessa. Se, jolle possut eivät ole tärkeitä, ei välttämättä uskoisi miten paljon erilaisia näitä ihania esineitä on tarjolla. Joskus laskin, että hyllyiltä ja kaapeista löytyy yli 100 possua. Määrä on siitä vielä kasvanut, ei ehkä tosin alkuaikojen tahtiin. Kaikki esineet eivät ole tällä hetkellä esillä, mutta tallessa kuitenkin. Alla poimintoja niistä.
Tässä ehkä kokoelmani suloisin; äitipossu viiden lapsensa kanssa.

Huomion arvoista on äidin autuas ilme kun on saanut pikku possut nisilleen.
Taustalla näkyy myös possutyyny, jonka joulupukki viime jouluna toi Viivin minulle toivomana.Seuraavana esittelyssä ovat puutarhapossut, jotka tosin normaalisti viettävät aikansa keittiön kaapin päällä puutarhatöistä haaveillen. Nyt päästin ne hetkeksi nauttimaan auringosta ja samalla pyyhin pölyt. Puutarhapossujen kasvot kuvastavat puutarhurin onnea, vai mitä?
Näin iloista voi aurinkoisena päivänä pihatyöt olla, eikun lapio käteen ja kastelukannu toiseen...

Minulle on vuosien varrella kertynyt paljon myös pieniä possufiguureja, joille ei oikein huushollista sisältä löytynyt sopivaa paikkaa. Huvimajasta sellainen paikka sitten löytyi. Tässä muutama esimerkki niistä:
Enkelipossu löytyy pihalta, ja keittiöönkin on eksynyt muutama ...
Metallinen possutaulu on tarkoitus joskus laittaa ulos postilaatikkotelinettä (tulevaa sellaista) koristamaan. Vieressä pieni tuikkukuppi.

Ja kuusi kappaletta puisia voileipälautoja.

Joku voi tietenkin olla sitä mieltä, että hulluhan minun täytyy olla kun tuollaisista tykkään. Mutta, mielestäni ihminen voisi tylsempiäkin esineitä kerätä. Jotkut kuulemma keräävät postimerkkejä tai kahvikuppeja...


Sitä paitsi esineiden kauneus on todellakin katsojan silmässä, ja minun mielestäni nämä ovat joko kauniita, suloisia, hauskoja tai muuten vain ihania... Näitä siis lisää!


Ei kommentteja: