Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

tiistai 21. heinäkuuta 2009

Piilo


Pihan yksi ensimmäisistä projekteista meillä taisi olla "piilon" rakentaminen. Talo rakennettiin kulmatontille, pellolle, joten siinä ei ollut luontaista kasvillisuutta tai suojaa ollenkaan. Puita tietenkin istutettiin tontin reunoille, mutta ei niiden kasvamista jaksanut jäädä odottamaan. Jokin suojaisa paikka pihalle piti saada mahdollisimman nopeasti.

Saimme idean tehdä keskelle pihaa paikan pergolapenkille ja sen ympärille laittaa perennapenkit. Harmi, ettei "piilon" alkuajoista ole kuvaa, mutta suurinpiirtein tällaiseltä se näyttää nyt. Hyvä Piilo! Kovin harvoin vain tuolla tulee istuttua. Pihalla on yleensä niin paljon puuhaa, ettei siellä kerkiä (malta) istuskella. Sisällä laiskotellaan ja pihalla tehdään töitä :)

Juuri samalla kohdalla oli ensimmäisenä kesänä rakennusjätekasa, jota lumien sulettua siivottiin pois, ja kahlattiin savivellissä. Onneksi tuo aika on muisto vain...
Myöhemmin vielä piilon viereen rakennettiin huvimaja, joka ympäröitiin istutuksilla. Nämä kaksi aluetta yhdistettiin pihan "keskiöksi". Jospa jonain päivänä keskiö laajenee vielä uusiin ulottuvuuksiin, mene ja tiedä.

Ei kommentteja: