Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Alkukesän kohennuksia

Saunan takana näkösuojaa antanut terijoensalava kaadettiin kevään ensi töinä. Voi hyvänen aika, mikä  risumäärä yhdestä salavasta voi tulla. Nyt kaikki salavat on pihasta poistettu, ja siirretty jäteasemalle. Pihalla on nyt kovin avaraa, mutta toiveissa on, että jäljelle jääneet puut ja pensaat saavat uuden kasvun vauhdin, kun salavat eivät niiltä enää kuppaa. 

 Saunan takaa poistetun salavan tilalle piti keksiä jotain suojaa, ettei saunojalle tule orpo olo. Tilalle rakennettiin kaksiosainen aidanne selkänojaksi vilvottelijalle ja tueksi köynnöshortensialle.

Aidanne on ilmava, mutta antaa suojan istuvalle vilvoittelijalle.

Samaan syssyyn pystytettiin nopeasti ja vauhdilla uusi "portti" sillan jatkoksi. Viime vuonna paikalla oli vain pari vinossa töröttävää aitapylvästä. Ne eivät oikein humalalle riittäneet, mutta nyt on enemmän kiipeiltävää.

Portin päällä pihan luonteesta on kertomassa "Ylväs Possu".

Ja kaikki nämä on tietenkin tervattu!

Ei kommentteja: