Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

lauantai 17. syyskuuta 2011

Syystyöt alkaa

Ulkona on aivan ihana ilma kun aurinko paistaa täydeltä terältä. Viileää ja kuulasta, juuri sopivaa pihatöihin.
Tänään istutin Lätin eteen kolme lamohietakirsikkaa. En ollut aikaisemmin moisesta pensaasta kuullutkaan, mutta kun Multasormessa näin taimia, etsin netistä lisätietoa:
Maanmyötäisesti kasvava pensas rinteeseen, kivikkoon, muurin päälle ja eri kasviryhmiin. 20cm korkea ja noin metrin leveä. Himmeänvihreät lehdet saavat kauniin punaisen syysvärin. Kukkii runsaasti touko-kesäkuussa valkoisin kukin. Pienet punamustat luumarjat ovat vaarattomia.
Kuvauksen perusteella kyseessä on siis oikea helmi pensaiden joukossa. Muurin päälle lamot eivät päässeet vaan reunustamaan lätin kulkuväylää.

Vadelmat ja marjapensaat saivat myös kyytiä kun leikoin niitä aika kovalla kädellä. Vadelmien vanhat versot saivat lähteä ja marjapuskista leikkasin myös ison kasan oksia. Herukat kai pitäisi leikkoa vasta aikaisin keväällä, mutta siihen aikaan en ole koskaan osannut tarttua työhön. Ei kai syysleikkauksella kovin paljon hamia saa aikaan, onhan kasvukausi jo niin lopuillaan.

 

Ei kommentteja: