Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Oikeasti en ole mikään hyötypuutarhuri. En osaa vihanneksia tai muita kesän herkkuja kasvattaa. Joka vuosi jotain on kuitenkin täytynyt yrittää ja isosta kasvimaasta on haaveiltu. Nyt kun olen saanut oman kasvihuoneen, on sen asukkaiden hoitoa joutunut opettelemaan, tietenkin lähinnä kantapään kautta. Laitoimme huoneen aika kuumaan paikkaan, joten tomaatin lehdet ovat käpristyneitä ja kujan näköisiä. Ainakin uskon, että kuumuus niitä vaivaa, koska mitään ötököitä tai muita taudin merkkejä ei ole näkyvissä. Tomaatti kuitenkin kukkii ja on alkanut tuottaa satoa, joten mistään vakavasta ei kai ole kysymys. Paikka valittiin siksi, että se on muuten suojaisa ja varjostustakin kasveille on luvassa parin kesän kuluttua kun ympärillä olevat pensaat kasvavat. Voi kun muistais lannoittaa ja kastella riittävästi!

Kasvihuone on pieni, joten suurta satoa ei voida odottaa. Istutimme sinne kolme tomaatintainta, yhden kirsikkatomaatin, kaksi paprikaa, ja yhden munakoison. Lisäksi vielä salaattia ja sitruunamelissaa. Kasvihuoneen edessä on pienen pieni yrttimaa, jossa kasvaa oreganoa, tilliä ja persiljaa.

Kirsikkatomaatti


Isompi tomaatti

Paprikaa


Herukoita näyttäisi tulevan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ihan kunnolla. Toiveena olisi syksyllä lisätä marjapensaita, esim. karviaisia ja viher / valkoherukoita.Pekan kurpitsassakin on jo hedelmä ja monta kukkaa. Tällä "marjalla" ei vielä voitto heltiä kurpitsankasvatuskisassa.

Ei kommentteja: