Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

perjantai 9. lokakuuta 2009

Pensaiden leikkausta

Kiinnostus ulkotöihin on säiden huononomisen myötä (edelleen) laantunut, mutta nyt sain viimein tehtyä jotain. Vattupensaista leikkasin vanhat oksat pois. Nyt niistä oli vielä helppo löytää leikattavat oksat, keväällä työ olisi ollut paljon hankalampaa. Samaan syssyyn käsittelin myös marjapensaat. Niissä ei ollut varsinaisesti vanhoja oksia, mutta otin alimmaiset, maata myöten menevät varret pois. Niiden kanssa oli tämä kesä jouduttu taistelemaan ruohoa leikatessa. Ja vielä vieressä olevat ruusupensaat pääsivät maistamaan oksasaksien teriä.

Vadelmien tämän kesän versot ovat hujahtaneet korkeuksiin ja tarvitsevat ensi kesäksi kunnon tuet. Kuten kuvasta näkyy, nyt tuulee.

Myös kukkapenkkejä pitäisi siistiä. En aiokaan putsata niitä aivan puhtaiksi, sillä on kiva jättää jotain hangen päälle törröttämään.

Ja just nyt muistin, että minullehan on tällä viikolla tullut uusi Viherpiha-lehti, enkä ole sitä vielä edes avannut. Tämä kertoo siitä, että liika kiire vaivaa. Vähät vapaahetket ovat tällä viikolla kuluneet käsitöitä tehdessä. Pitkään aikaan, ennen tätä, en ole lankakerää käteen ottanut, mutta nyt ostin kasan puuvillalankaa tytön ponchoa varten. Virkkukoukku on heilunut kiitettävään tahtiin ja viikonloppuna päästään ihailemaan lopputulosta. Jos tulos on hyvä, voin sen esitellä myös täällä. Ja jos kuvaa ei blogiin ilmesty, voitte vetää omat johtopäätökset.

Lisäsin tämän kuvan ja tekstin tänään 15.10.

Poncho tuli valmiiksi ja siitä tuli ihan mukavan näköinen, ainakin näin omasta mielestä.

Kuten kuvasta näkee, myös sen omistaja on tyytyväinen lopputulokseen.

Ei kommentteja: