Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

maanantai 7. tammikuuta 2013

Takan ehostus

Viikonlopun aikana Jussi-takka sai pintaan uuden värin ja olohuone aivan uuden ilmeen.
Tapetoimme seinät jo yli vuosi sitten ja siinä yhteydessä maalasimme hormin harmaaksi. Takka on siitä lähtien odottanut käsittelyä. Yhtenä iltana viime viikolla tuli SE hetki, jolloin mitta tuli täyteen.
Vaihtoehtoina mietimme slammausta ja erilaisia pinnotteita sekä maalausta, ja onneksi järki voitti. Voi vain kuvitella millaista jälkeä slammaamalla olisimme saaneet aikaan.

Tältä Jussi näytti ennen ehostusta:
Ihan nättihän se oli noinkin, mutta ei vain yhtään sopinut huoneen muihin väreihin. Lisäksi se tuntui vievän  pienestä olohuoneesta kaiken tilan ja huomion.
Maalaus kävi nopeasti, parin tunnin aikana pintaan oli levitetty ensimmäinen maalikerros.
Halusin takasta mahdollisimman vaalean, mutta valkoinen oli pois laskuista. Meillä takka on kovalla käytöllä, se ei ole pelkkä koriste, joten sen pitää kestää pientä tupruttelua ja käden jälkiä. Valitsimme väreiksi kaksi harmaan sävyä. Vaaleanharmaa tuo valoisuutta ja tummaharmaa (sama kuin hormissa) antaa anteeksi käytön jäljet. Ja jotta tummaa ei olisi liikaa, maalasimme alaosan vielä vaaleaksi. Lopputulos ei onnistunut halutulla tavalla:  Ala- ja yläosan valontaitto on erilainen, joten näytti kuin takka olisi ollut kolmivärinen.
Maalasimme sitten myös alimman kerroksen tummalla harmaalla, ja nyt lopputulos on hyvä. Ehkä vähän tummempi, mutta vakaampi.
Tästä minä tykkään!
Tämä viikonloppu ei mennyt hukkaan.

Ei kommentteja: