Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Omin käsin tehtyä

Nyt se on viimein valmis! Yli puoli vuotta sitten aloitettu paperinarutaulu sai kukat pintaansa ja on nyt liki valmis ripustettavaksi seinälle. Ei työ koko ajan ole ollut tekeillä, älkää luulkokaan, vaan ainakin viisi kuukautta komeron hyllyllä kukkasia odottamassa.

Paperilangan kutominen oli yllättävän hankalaa. Lanka on jäykkää ja vaati isot puikot (nro 8), joten ranteet kipeytyivät aina muutaman kierroksen jälkeen. Alunperin minun oli tarkoitus tehdä tästä huomattavasti suurempi, mutta jouduin antamaan periksi.

Useaan eri otteeseen yritin askarrella erilaisia koristuksia siihen kiinnitettäväksi, mutta en vain saanut sopivia aikaiseksi. Joulun aaton aattona sitten löysin käsityötarvikekaupasta kukkasabluunan, jonka avulla tein näitä kukkasia.
Kukkien kieputtaminen oli mukavaa puuhaa. Muutaman harjoituskappaleen jälkeen sain jo aikaan sellaisia, jotka kelpuutin tauluun.
Kuvat ovat vain taas kerran epätarkkoja, mutta ehkä niistä saa jonkinlaisen käsityksen lopputuloksesta.
Taulun reunoja täytyy vielä oikoa ja sitten etsiä sille sopiva paikka makkarin seinältä. Nyt kun tämä on valmis tuntuu, että voisin aloittaa uuden ohuemmasta narusta. Myös pelkistä irtokukista voisi saada aikaan kivan näköisen seinävaatteen tai vaikka verhon ikkunaan...
Ei kommentteja: