Tietoja minusta

Pohjois-pohjanmaa
olen minä, jolle paras paikka maailmassa on oma koti, en kaipaa maailmalle, paitsi silloin tällöin. Minulla ei ole isoja haaveita, mutta joskus tuntuu, että mahdottomia: paikat saisivat olla tip top, eikä sinne päin. Haaveita ruokin ihastelmalla muiden tekemisiä lehdistä, netistä ja tv:stä. Haluan tehdä asioita ite, ihan ite. Multa kynsien alla ei ole pahasta. Miten jaksaa pitkän talven yli?

maanantai 23. marraskuuta 2009

Flunssa on pitänyt mielen vähän matalana ja samalla jarruja päällä joulun odotuksen suhteen.
Portaille laitoin jo pari viikkoa sitten ensimmäisen valoviritelmän. Aloitin vaatimattomasti laittamalla ledvaloja calluna-ruukkuun ( ja tietenkin myös possun ). Kuva ei vain tee ollenkaan oikeutta tälle "hienostuneelle" :) asetelmalle. Nyt viikonloppuna lisäsin valoja pariin pihakuuseen, pieneen ja vähän isompaan, sekä tuijien päälle heitin valohupun.
Valojen virittäminen on joka vuosi yhtä hankalaa; jatkoroikkia ja jakopistokkeita tarvitaan paljon, eivätkä ne itsessään ole mitään kaunistuksia. Tämänkin olisi voinut ottaa huomioon talon sähkösuunnitelmassa ja laittaa riittävästi ulkopistokkeita eri puolille taloa (jälkiviisautta...).


Haluaisin tehdä jotain kaunista joulua varten. Erityisesti valoryijy kiinnostaisi, mutta pelkään, että siinä on työtä enemmän kuin minulla intoa ja aikaa. Valmiita ohjeitakaan en ole löytänyt, eikä ryijykurssille ole mahdollisuutta osallistua. Olkityöt olisivat myös mukavia, niistä on kokemustakin yhden himmelin verran. Toinen, komeampi, on lahjaksi saatu. Himmelit kuuluvat muilla ihmisillä jouluun ja sen odotukseen, mutta meillä niistä iloitaan ympäri vuoden.
Tähän löytynee selitys laiskuudesta...
Itse tehty makkarissa

Lahjaksi saatu keittiössä

Paperinarusta voisi yrittää askarrella jotain muutakin. Yksi työ on aloitettu ja aika pitkälläkin, mutta jostain kumman syystä se ei valmistu. Ja kun ei kerran itse saa mitään aikaan voi käydä hakemassa kaupasta jotain kaunista... Tämä kaunotar päätyi keittiön seinälle. Voisi onnistua minultakin, kunhan vain aineksia olisi valmiiksi kerättynä.

Ei kommentteja: